Blog
Book project: Next Europe

Diensten

Met meer dan tien jaar ervaring in het Europese integratieproces, ben ik een van de – helaas weinige! – Nederlandse EU-experts. Sinds begin 2013 zit ik in Brussel om daar, dichtbij het Europese vuur, het integratieproces op de voet te volgen.

NRC 10 april 20141. Het werk van EU Watcher heeft uiteraard een  journalistieke invalshoek. In opdracht van kranten en tijdschriften schrijf ik nieuwsberichten en achtergrondstukken over Europese onderwerpen. Zo maakte ik voor het Duitse persbureau DPA diepgravende reportages over de digitale economie. Geregeld gaf ik live commentaar op radio en televisie over actuele ontwikkelingen in Brussel, zoals op de installatie van de nieuwe Commissie-Juncker op Radio 4. Ik maakte ook video’s voor organisaties.

Een commentaar over de Europese verkiezingen op Channel 4 (uit 2014) vindt u hier. Een live optreden op BBC World uit diezelfde periode kunt u hier terugkijken.

dsc_19312. Ik heb ook veel advieswerk gedaan voor Europese onderwerpen. Denk aan het geven van toespraken, het leiden van debatten over Europa in de universitaire wereld en overheden, alsmede het organiseren van werkbezoeken en trainingen (zoals voor het schrijven van opiniestukken).

Neem voor meer informatie contact op!